Teresa Estruch

23 de febrer 2006

És l'hora de les escoles i les llars d'infants

La política educativa d’aquest país ha fet un gir importantíssim.
Els infants i les famílies segurament ho han notat. Però qui directament hem sentit a les nostres arques el ressò d’aquestes noves polítiques, som els ajuntaments.

Durant molt de temps, l’augment de població no ha anat al mateix ritme que l’augment d’equipaments escolars, això ha fet que, durant anys els patis de les escoles s’omplissin de prefabricats i els despatxos dels responsables del Departament d’Educació s’omplissin d’alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores d’educació, demanant constantment aquelles escoles noves i ampliacions que mai arribaven.

La planificació de les necessitats, ha permès eliminar 112 barracons en els dos últims anys i construir o ampliar 152 centres ( 63 nous centres només en aquest curs 2005-2006).

De mica en mica, la normalitat torna a les escoles, ja que és molt difícil treballar en un centre amb el doble de nens, encara que es reforci el professorat.

Una altra reivindicació històrica dels ajuntaments ha estat durant anys la educació de 0 a 3 anys.

Tots semblàvem estar-hi d’acord, era necessària. Però a l’hora de la veritat només hi creiem els ajuntaments, que suportàvem econòmicament la creació i el manteniment d’aquestes places, davant la demanda dels nostres ciutadans.

Promeses sí, tots hem sentit parlar de les 30.000 places que havia de crear CIU, però no les hem vistes.

Quan el juliol de 2004, el Parlament aprovava la llei de creació de llars d’infants de qualitat varem tenir la primera esperança. No només era un anunci electoral, era un programa, un calendari i una dotació econòmica.

Teníem possibilitats!!

Finalment, és una realitat. El Departament d’Educació assumeix fins a 5000€ de la inversió per cada plaça nova de titularitat pública que es crea i a més ha incrementat en 700€, arribant fins als 1.800€, les subvencions per al manteniment i funcionament de les places noves i les ja existents.

Només a l’Anoia, amb 570 places previstes al mapa, ja en tenim 430 de compromeses que corresponen a un grau de compliment del 75,43%.

Aquest és el suport que hem reclamant des de fa anys. Perquè... de competències sense suport ja en tenim moltes.

Benvingudes aquestes noves polítiques que es converteixen en compromisos i en realitats!.

23/2/2006